Električni Golf pojeftinio čak 60 tisuća kuna i sada je s poticajima jeftiniji od benzinca

Volkswagen je na veliko priprema za iduću godinu kad pristiže nova, osma generacija Golfa, ali i prvog električnog automobila koji je od početka razvijan – ID.3. Upravo je model ID.3 automobil koji bi trebao obilježiti treće veliko poglavlje u poslovanju ovog poznatog njemačkog proizvođača automobila. Najavljuju kako će ID.3 približiti elektrifikaciju širem krugu kupaca, pa bi i njegova prodajna cijena trebala biti dosta pristupačnija od cijena na koje smo do sada navikli. U skladu s time u Volkswagenu poduzimaju mnoge mjere, a kako smi primjetili ovih dana na internetskoj stranici domaćeg zastupnika VW Grupe, odlučili su se drastično smanjiti cijenu modela koji je već dulje vrijeme na tržištu.

Riječ je o Golfu, odnosno točnije e-Golfu kojem je cijena smanjena s 310.121 kuna na 252.631 kn. Dodamo li tome činjenicu da mnogi kupuju električni automobil tek kad im odobre poticaj, koji je i ove godine iznosio 80 tisuća kuna, dolazimo na cijenu e-Golfa od 172.631 kn.

Uzmemo li za primjer uspordbu s najpovoljnijim benzinski Golfom koji, u kombinaciji s DSG mjenjačem, stoji 183.794 kn, električni Golf je sada povoljan automobil. Najpovoljniji dizelski Golf s automatskim mjenjačem stoji pak 207.256 kn. I ne, nije ovdje riječ o akcijskoj ponudi za e-Golf, već o novoj redovnoj cijeni.