Dvije nagrade Ookla Speedtest Awards za Hrvatski Telekom

Hrvatskom Telekomu dodijeljene su dvije nagrade koje potvrđuju kvalitetu mobilne mreže, za najbržu mobilnu mrežu u Hrvatskoj (Fastest Mobile Network) i za najbolju pokrivenost (Best Coverage Award.

Nagrade je dodijelila kompanija Ookla, svjetski lider u testiranju i analizi Interneta, s preko 10 milijuna testova pokrenutih od strane korisnika dnevno, dok su ukupno telekom korisnici diljem svijeta napravili više od 24 milijarde testova brzine putem Speedtest platformi. Zbog toga Ookla ima najveću globalnu bazu podataka o performansama fiksnih i mobilnih mreža diljem svijeta. Testiranje na Ookla Speedtest platformi je besplatno i korisnici testiraju mrežu putem koje pristupaju internetu u stvarnom okruženju i na vlastitim uređajima, što daje najbolji uvid u njihovo korisničko iskustvo.

Pobjednici Speedtesta

Ookla je usporedila korisnički pokrenute testove na Speedtest iOS i Android mobilnim aplikacijama kod svih glavnih mobilnih operatora u Hrvatskoj tijekom prvog i drugog kvartala 2019. kako bi utvrdila tko je imao najveće brzine mobilne mreže i najbolju pokrivenost mobilnom mrežom. Speed Score uključuje mjerenje brzine preuzimanja i učitavanja svakog pružatelja usluga kako bi se rangirala brzina mreže, dok Coverage Score uključuje mjerenje dostupnosti i otiska svakog pružatelja usluga unutar zemlje.

Hrvatski Telekom postigao je znatno bolje rezultate u brzinama mobilnih preuzimanja i učitavanja, kao i mobilne pokrivenosti od drugih mobilnih operatora u Hrvatskoj.

“Ponosni smo na još jednu potvrdu kvalitete naše mobilne mreže, a posebno na činjenicu da nam ova potvrda dolazi od strane korisnički pokrenutih testiranja. Ookla testovi etablirani su kao svjetski standard mjerenja korisničkog iskustva jer su realizirani od strane korisnika, u stvarnim uvjetima, na uređajima kojima korisnici svakodnevno pristupaju našoj mreži. Ovo priznanje rezultat je naših kontinuiranih investicija u izgradnju i modernizaciju mobilne mreže”, izjavio je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma.

Završetak modernizacije

HT ove godine završava proces potpune modernizacije mobilne mreže u koju je u dvije godine investirao preko milijardu kuna. Modernizira se radijska mreža prema SRAN konceptu – tehnologiji koja osigurava koegzistenciju 2G, 3G i 4G mreže na istoj opremi, utrostručuje kapacitet 4G mreže i osigurava podršku za IoT. Nova oprema koja se postavlja osigurava bolju pokrivenost 3G i 4G mrežom, troši manje energije, a cilj svih aktivnosti koje se provode jest omogućiti uvođenje 5G mreže čim se dodijeli potreban radiofrekvencijski spektar.

U srpnju svima po gigabajt

Za još bezbrižnije surfanje ovog ljeta, Hrvatski Telekom svim svojim korisnicima tijekom srpnja daruje dodatnih 1 GB podatkovnog prometa. Postpaid korisnici dodatni gigabajt prometa dobivaju u sklopu tarife, dok prepaid korisnici 1 GB dodatnog prometa ostvaraju uz opcije, poručuju iz HT-a.

Please follow and like us: