Domaći Infobip sada vrijedi više od milijardu dolara!

Domaći vodnjanski div Infobip o kojem na ovim stranicama imate prilike često čitati, ulaganjem investicijskog fonda One Equity, postao je vrijedniji od milijarde dolara, prema pisanju Reutersa. Investicija će omogućiti dalje proširivanje Infobipovih aktivnosti u SAD-u gdje im je glavni takmac, prema istom izvoru, Twilio iz San Francisca.

Prošle godine je Infobip imao preko 600 milijuna eura prometa, što je povećanje od 38% u odnosu na 2018., a ove godine im ni pandemija covida nije naštetila, dapače. U travnju su tako u vrijeme karantenskih mjera diljem svijeta imali skok u ukupnom volumenu SMS poruka od 20% u odnosu na veljaču ove godine, upravo zahvaljujući smanjenom broju putovanja i radu od doma diljem svijeta.

Firma je osnovana 2006. kao pružatelj usluga i tehnologija za komunikacije tvrtki s kupcima i korisnicima kroz SMS poruke i druge messaging aplikacije (usluge im koriste WhatsApp i Viber, te Uber i Unilever, među ostalima), u svijetu je povezan s preko 600 operatera, a ukupno na šest kontinenata ima zaposlenih nešto preko 1800 ljudi.