Cloudflare uz najbrži besplatni DNS dodaje i VPN

Cloudflare je kompanija koja se brine o sigurnosti brojnih internetskih stranica i servisa, a od lani su nešto odlučili učiniti i po pitanju privatnosti i sigurnosti svakog posjetitelja weba. Prije godinu dana, 1.4., pokrenuli su tako svoj prvi javni besplatni, ali najbrži na svijetu, DNS servis, na adresi 1.1.1.1. Potom su se nastavili igrati brojevima pa su 11.11. prošle godine ovom servisu dodali i mobilne aplikacije za jednostavnije korištenje na mobitelima.

Ove godine, ponovno na datum koji im je drag, 1.4., objavili su i kako će ovom DNS-u pridodati i VPN uslugu – i tako ga učiniti još sigurnijim za mobilne korisnike. Virtualna privatna mreža nazivat će se Warp i bit će sastavni dio mobilne aplikacije Cloudflareovog DNS-a.

Kako će izrasti na temeljima ovog servisa, iz kompanije obećavaju da će biti riječ o kvalitetnom i brzom VPN-u koji će, za razliku od mnogih drugih, biti jednostavan za korištenje. Drugim riječima, kažu: “Warp će biti VPN za one koji ne znaju što VPN znači”.

Rješenje će biti ponuđeno po freemium modelu. Svi koji žele moći će Warp koristiti potpuno besplatno u sklopu aplikacije 1.1.1.1, a Cloudflare će ponuditi i Warp+, opciju koja će se naplaćivati. Za “najmanju moguću mjesečnu pretplatu”, kažu, ponudit će najbrže iskustvo surfanja putem VPN-a, a o točnim cijenama se tek trebaju izjasniti.

Warp VPN bit će lansiran postupno. Za sada se za njega unutar DNS aplikacije može zatražiti tek mjesto na listi čekanja, a u pripremi je i desktop inačica.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.