Cijena bitcoina naglo porasla nakon dugo vremena – sve zbog jednog kupca

U utorak, 2. travnja, mjenjačnice i burze kriptovaluta zabilježile su snažan skok cijene bitcoina, nakon dugo vremena. Najpopularnija kriptovaluta na svijetu posljednjih je mjeseci oscilirala na razinama od 3.000 do 4.000 dolara, sve negdje tamo od sredine studenoga prošle godine. No, odjednom se dogodio skok cijene od oko 20% u samo jednom danu, a cijena je nakratko bila probila i granicu od 5.000 dolara.

Ovaj događaj odmah je izazvao interes javnosti i kripto-zajednice, da bi se ubrzo otkrilo i o čemu je bila riječ. Samo jedan jedini kupovni nalog potaknuo je porast cijene bitcoina. Nepoznat netko odlučio je kupiti bitcoina za oko 100 milijuna dolara na burzama Coinbase, Kraken i Bitstamp, a kupovinom su upravljali algoritmi i sinkronizirali akcije na sve tri burze. Iznenadni porast potražnje odmah je, logično, izazvao i skok cijene bitcoina.

Ukupno je jučer, dakle, nepoznati investitor kupio oko 20.000 bitcoina u vrlo kratkom vremenu, kupujući ih po oko 7 tisuća na sat.

Ovakvo kretanje cijene bitcoina potaknulo je i porast cijene drugih kriptovaluta, altcoina poput bitcoin casha, ethereuma, ripplea, litecoina i sličnih, iako misteriozni kupac njih, za sada se čini, nije kupovao.

Please follow and like us:

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.