BFS 2019: Tenkovi, društvene igre i proširena stvarnost

Iron Bull – hrvatski pametni gaming tenk

Igranje s tenkovima ne mora biti ograničeno samo na dječju igru, ili na kakve popularne online igre. Pokušavaju to dokazati momci iz startupa Iron Bull. Oni su izradili modele tenkova koji su replike tenkova iz 2. svjetskog rata kojima se upravlja na daljinu. Od kretanja tenkova preko ispaljivanja i detekcije pogodaka, sve je interaktivno i automatizirano, pa se igrači (da ne kažemo ratnici) mogu prepustiti uživanju kao da se igraju online, dok upravljaju fizičkim modelima.

Mundus – najpametnija društvena igra na svijetu

Mundus je interaktivna trivia društvena igra na ploči koju razvija mlada ekipa hrvatskih startupaša. Ona kombinira prednosti klasičnih igara te moderne tehnologije, a omogućava istovremeno sudjelovanje igračima različitih uzrasta i znanja. Autori igre zaigrali su jednu partiju s Ivanom Šarićem kako bi svima okupljenima pokazali kako ona može povezati staro i mlado…

Equinox Vision – budućnost društvenih medija kroz proširenu stvarnost

Proširena stvarnost mogla bi se tretirati i kao usluga, a na tržištu takvih usluga ovaj startup želi zauzeti dobru startnu poziciju. Njihovo rješenje je platforma za izdavaštvo interaktivnih virtualnih sadržaja u proširenoj stvarnosti na način nalik onom na društvenim mrežama, koja omogućuje trgovanje sadržajem i uslugama. Equinox je svoju kombinaciju virtualnog i stvarnog svijeta, nakon Idea Knokcouta, prikazao i publici na BFS-u.

Please follow and like us:

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.