BFS 2019: Show može početi!

Već šesti u nizu Bug Future Show tradicionalno se održava u zagrebačkom Kinu Europa. Ove godine primili smo rekordan broj prijava posjetitelja pa očekujemo da će velika i mala dvorana, te lobby kina i ove godine biti puni zanimljivih gostiju, rasprava, susreta, i općenito tehnološke vibre koja krasi ovaj show iz godine u godinu. Tijekom cijelog dana posjetitelji će moći uživati u zanimljivim keynote predavanjima, uzbudljivim panel-raspravama, a moći će osvojiti i mnogo bogatih nagrada.

Osim uživo u Kinu Europa u raspravama možete tijekom cijelog dana sudjelovati i putem Twittera, koristeći hashtag #bfs2019. Voditelj programa ponovno je pridruženi Bugovac Ivan Šarić.

Po običaju BFS je otvorio urednik Buga Miro Rosandić pozdravnim govorom i uvodnim videom u kojem je ove godine nakratko postao YouTuber i influencer (svakako lajkajte i subscribajte se!). Uvodno predavanje na ovogodišnjem showu održao je jedinstveni lik tech scene – digitalni Jezuit, Fr. Robert Ballecer koji je zbog ovog nastupa potegnuo čak iz SAD-a.

Naš digitalni padre govorio je o “kraju svijeta kakvog poznajemo”. Tko o čemu, svećenik o sudnjem danu, pomislili biste, ali biste se prevarili… Predavanje se bavilo trendovima u svijetu tehnologije koji se već događaju i koje već danas možemo isprobati. Kao prvi trend oko kojeg se vrti cijela tehnološka scena današnjice izoliran je AI – umjetna inteligencija. Njezine primjene danas mogu se pronaći na svakom uglu, pa se marketingaši često “zaigraju” i pokušavaju ih ugurati u područja u kojima AI nije zapravo potreban. Mnoge se stvari mogu riješiti čistom automatizacijom, no “trend” je da se uz sve pokušava povezati AI, što u konačnici usporava inovacije na tom području.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.