BFS 2019 preselio u zatvor

Reputaciju najzabavnijeg tehnološkog showa na ovim prostorima Bug Future Show ove je godine još jednom opravdao najotkačenijim panelom – onim u kojem se govori o posjetu CES-u. I ove je godine Bug na najveći tehnološki sajam na svijetu odveo jedan hrvatski startup koji je pobijedio na natjecanju Idea Knockout. Ove godine čast da predstavljaju Hrvatsku na CES-u u Las Vegasu dobila je ekipa Orqa iz Osijeka koja je tamo prezentirala svoje FPV naočale (gogle) za upravljanje dronovima.

Srđan Kovačević, Ivan Jelušić i Vlatko Matijević iz Orqe te Dragan Petric iz Buga prigodno su se za ovaj panel odjenuli (vidite to i na priloženim slikama) jer ih se, osim CES-a, prilično dojmio i posjet Alcatrazu i San Franciscu, središtu Silicijske doline i cijelog tech svijeta. U intervjuu koji je vodio Antonio Zavada otkrili su nam koje su glavne prednosti njihovog proizvoda i zašto smatraju da je među najboljima, ako ne i najbolji na svijetu.

Orqa FPV.One naočale mogu se koristiti za ležernu vožnju dronova, utrkivanje, ali i u vojne svrhe. Zbog ovog zadnjeg ih je na CES-u obilazila i ekipa iz američkog Ministarstva obrane i raspitivala se za ove jedinstvene naočale. Osim Pentagona štand Orqe salijetali su i mnogi drugi posjetitelji sajma i stvarali svakodnevnu gužvu o čemu su svjedočili svi koji su se tamo našli.

Please follow and like us:

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.