BFS 2019: Influencer na influencera

Dvojica novinara i influencera, ili pak bivših novinara koji se danas prije identificiraju kao influenceri – Oleg Maštruko i Petar Štefanić, razjasnili su kako je posao novinara vjerojatno u opasnosti jer će ih uskoro zamijeniti kojekakvi botovi i umjetna inteligencija. No, influencere koji će utjecati na tuđa mišljenja i baviti se kreativnim pisanjem i objavljivanjem sadržaja, malo će biti teže odmijeniti robotima.

Maštruko je prepričavao lanjske pustolovine Teama Tesla i vožnje električnim automobilom po Africi, te o svojim putopisima. Najavio je i sljedeću avanturu koja započinje krajem srpnja – a ponovno je riječ o Africi i gotovo istoj ekipi koja je sudjelovala i na prošlogodišnjem reliju Budapest-Bamako. Ove godine putovanje uključuje put sa zapada na istok afričkog kontinenta i ponovno će biti medijski popraćeno i pretočeno u putopis.

Osim putopisa Oleg Maštruko naveo je kako se najviše bavi fotografijom, tech medijima i tech konferencijama, dok svoje influencerstvo na Internetu i društvenim mrežama “prakticira” tek usput, kada ga pogodi kakva tema, društvena nepravda, općenito glupost u birokraciji i slično.

Petar Štefanić poznat je po tome da tvrdi kako i s pingvinom može novinarski razgovarati sat vremena bez problema. No, ovisi to i o sugovorniku, pa je bilo govora i o tome kako se “izvaditi” nakon što intervju pođe nizbrdo već nakon pet minuta… što s ovim panelom zasigurno nije bio slučaj.

Please follow and like us:

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.