Bacanje medicinskog biserja by Doc (#41) – Pivo s antibioticima, težina mozga i potpazušna dlakavost

Dlakavost pod pazusima i u genitalnom području ima svrhu pojačavanja i produžavanja učinka prirodnog mirisa kojeg svaka osoba izlučuje u tim tjelesnim regijama.

Taj miris je definiran nasljedno, ovisan je o genima zaduženim za određivanje tkivne podudarnosti (onim istim genima koji određuju možete li biti dobar primatelj ili davatelj organa nekoj drugoj osobi). Što je taj genski kompleks (MHC, major histocompatibility complex) kod dvije osobe sličniji, to je veća vjerojatnost da jedna drugoj mogu donirati organe, ali i da su u međusobnom krvnom srodstvu zbog sličnosti tkivnih gena.

Opaženo je da se dvije osobe snažnije tjelesno privlače kad uzajamno „nanjuše“ različit tjelesni miris, tj. kada su im MHC-i različitiji. Najviše se privlače one osobe koje imaju najrazličitije gene i najmanja je vjerojatnost da su krvno srodne.

Dakle, brijete li se pod pazusima i oko genitalija, te parfemima prekrivate svoj prirodni miris, veća je vjerojatnost da vas potencijalni spolni partner neće moći „namirisati“ kao krvno blisku jedinku, pa će biti i veća vjerojatnost rađanja djece s anomalijama — zbog veće vjerojatnosti spajanja srodnih genetskih grešaka djetetovih roditelja.

Please follow and like us: