Apple uklonio preko 700 aplikacija iz kineskog App Storea

Tvrtka iz Cupertina je za kineske standarde donekle marginalni igrač na tamošnjem tržištu, no ipak Apple si ne može priuštiti zapostavljanje svoje kineske inačice App Storea.

Apple od prodaje aplikacija na kineskom tržištu uprihođuje velike novčane iznose pa je tvrtki stoga bilo važno da se tamošnji App Store uredi i očisti od aplikacija koje ne poštuju Appleova pravila i predstavljaju potencijalni sigurnosti rizik za korisnike.

U skladu s tim stižu i informacije kako je Apple ovog tjedna uklonio više od 700 aplikacija s kineskog App Storea. Riječ je o aplikacijama koje su prekršile Appleove pravila što se tiče nadogradnji.

Točnije, planirane nadogradnje postojećih verzija aplikacija koje su uklonjene navodno nisu prošle kroz Appleov sustav provjere unutar App Storea (provjera što se tiče njihova integriteta i sigurnosti).

Što se tiče imena i vrste uklonjenih aplikacija, popis je šarolik te aplikacije pripadaju mnogobrojnim kategorijama (to su na primjer tražilica Sogou ili platforma za e-trgovinu Pinduoduo).   

Please follow and like us:

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.