Apple će preuzimanjem Voysisa Siri učiniti pametnijom

Bloomberg je potvrdio kako će Apple preuzeti Voysis, irsku startup tvrtku koja se specijalizirala na području umjetne inteligencije. Konkretno, bave se optimizacijom virtualnih asistenata u razumijevanju glasovnih naredbi korisnika, a do akvizicije su radili na projektu integracije virtualnih asistenata u aplikacije za kupovinu.

Na sad ugasloj stranici irske tvrtke prije gašenja spominjalo se kako njihova tehnologija (koju su klijentima nudili za integraciju u njihove aplikacije ili virtualne asistente) temelji na pretraživanju proizvoda na osnovu fraza kao što su “Trebam novi LED TV”, kojoj se može pridružiti i dodatna fraza kao što je “Moj budžet je 1000 eura”.

Ističe se i optimizacija ove tehnologije koja u memoriji zauzima samo 25 MB prostora što ju čini idealnom za uporabu na mobilnim uređajima. Tvrtka iz Cupertina potvrdila je akviziciju ističući kako s vremena na vrijeme kupuju manje tvrtke no kako svoje namjere i planove nemaju namjeru podijeliti s javnošću.

Ipak namjera Applea je vjerojatno učiniti njihovu virtualnu asistenticu Siri što pametnijom, a po mogućnosti ponuditi tehnologiju developerima trećih strana kako bi se poboljšala integracija aplikacija i Siri asistentice.