Alienwareov 55-inčni 4K OLED monitor s varijabilnim refresh rateom

Alienware je na ovogodišnjem CES-u predstavio specijalizirani gamerski monitor Alienware 55 OLED Monitor. Riječ o monitoru koji sadrži 55-inčni Ultra HD OLED panel koji je proizvela tvrtka LG Display.

Alienwareov logo osvjetljen je pomoću LED RGB osvjetljenja, a postoji i dodatno LED RGB osvjetljenje u obliku horizontalne linije na monitoru koje se sinkronizira u skladu sa sadržajem koji se trenutačno projicira na zaslonu (to se može izmijeniti u postavkama).

Po običaju gornja strana ovog monitora je veoma tanka dok je donja strana deblja zbog ugrađene elektronike. Frekvencija osvježavanja monitora je 120 Hz, a sadrži i takozvani varijabilni refresh rate koji pomaže u uklanjanju efekata kao što su “tearing” i “stuttering”.

Ističe se i podrška za tehnologije FreeSync i G-Sync. Tu je i podrška za HDR te 98-postotna podrška za DCI-P3 spektar boja. Alienware nije objavio kada će, ni po kojoj cijeni, ovaj monitor plasirati na tržište, no to će svakako biti tijekom ove godine nakon određenih rigoroznih testiranja.

Odgovori