Alienwareov 55-inčni 4K OLED monitor s varijabilnim refresh rateom

Alienware je na ovogodišnjem CES-u predstavio specijalizirani gamerski monitor Alienware 55 OLED Monitor. Riječ o monitoru koji sadrži 55-inčni Ultra HD OLED panel koji je proizvela tvrtka LG Display.

Alienwareov logo osvjetljen je pomoću LED RGB osvjetljenja, a postoji i dodatno LED RGB osvjetljenje u obliku horizontalne linije na monitoru koje se sinkronizira u skladu sa sadržajem koji se trenutačno projicira na zaslonu (to se može izmijeniti u postavkama).

Po običaju gornja strana ovog monitora je veoma tanka dok je donja strana deblja zbog ugrađene elektronike. Frekvencija osvježavanja monitora je 120 Hz, a sadrži i takozvani varijabilni refresh rate koji pomaže u uklanjanju efekata kao što su “tearing” i “stuttering”.

Ističe se i podrška za tehnologije FreeSync i G-Sync. Tu je i podrška za HDR te 98-postotna podrška za DCI-P3 spektar boja. Alienware nije objavio kada će, ni po kojoj cijeni, ovaj monitor plasirati na tržište, no to će svakako biti tijekom ove godine nakon određenih rigoroznih testiranja.

Please follow and like us:

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.