6 igara koje morate kupiti u siječnju!

Blagdani i blagdanski dani su (skoro pa) gotovi no Nova 2019. godina je, što se igara tiče, započela da bolje ne može započeti. Od ”novog” Resident Evila do Kingdom Heartsa 3, siječanj je označio novo gamersko razdoblje. No to su samo neki od hitova koji nas očekuju ovog mjeseca.

Prosinac i 2018. godinu zaključili smo sa remek-djelima kao što su Super Smash Bros. Ultimate, igrom koja se na tržištu pojavila na početku prošlog mjeseca i koja je netom nakon što je izašla osvojila ogroman broj igrača (i kako će se ispostaviti osvojila mjesto jedne od najboljih igara u 2018. godini).

Koja igra će nam u ovome mjesecu (a možda i u godini) najviše zaokupiti pažnju i potrošiti najviše vremena? Hoće li to možda biti Capcomovo reizdanje Resident Evila 2 – jednog od najboljih nastavaka jedne od najboljih survival horor igara svih vremena? Ili će to možda biti neki drugi hit (od kojih ćemo se s nekima upoznati i u ovome članku)? Što nam sve donosi siječanj i početak Nove godine? U nastavku ovoga članka vidjet ćemo šest igara koje nas očekuju u ovome mjesecu!

New Super Mario Bros. U Deluxe

Platforme: Nintendo Switch

Datum izlaska: 11. siječnja

Svi ljubitelji omiljenog nam vodoinstalatera dobit će ovog mjeseca svoju novu, poboljšanu inačicu za Nintendo Switch konzolu. Radi se o igri New Super Mario Bros. U, odnosno o svojevrsnoj ”nadogradnji” originalne igre sa New Super Luigi U ekspanzijom i mnoštvom novih mogućnosti koje će ta ekspanzija donijeti.

[embedded content]

Nova, odnosno ”poboljšana” igra donijet će tako i neke nove likove kao što je recimo lik ”Toadette”. Slično kao i kod originalne igre New Super Mario Bros. U Deluxe sadržavati će multiplayer mogućnost, što će novom Super Mariju dodatno dati na igrivosti. New Super Mario Bros. U Deluxe na tržište nam izlazi 11. siječnja.

Tales of Vesperia: Definitive Edition

Platforme: PS4, Xbox One, Nintendo Switch, Windows računala

Datum izlaska: 11. siječnja

Oko sredine siječnja, točnije 11. dana u ovome mjesecu na tržište bi trebala izaći igra koja bi trebala zadovoljiti apetite svih ljubitelja akcijskih RPG naslova u japanskom- anime stilu. Radi se o Tales of Vesperia: Definitive Edition- igri u kojoj vi kao igrač možete kontrolirati jednog od četiri moguća igriva lika (dok ostala tri kontrolira računalo)  i u kojoj se na japanski način borite protiv raznoraznih zlih sila ili pak ambicioznih plemića.

[embedded content]

Tales of Vesperia je kao igra bogata akcijom i komboima (čije pravilno izvršavanje vam uvelike olakšava borbu sa mnogostrukim protivnikom). Igra je u svojoj biti kombinacija single i multi player načina igranja, (uz mogućnost prebacivanja s lika na lika kako igrate). Ako želite možete je zaigrati i sa više igrača s obzirom na to da Tales of Vesperia dopušta kooperativan način igranja do četiri igrača.

Onimusha Warlords

Platforme: PS4, Xbox One, Windows računala, Nintendo Switch

Datum izlaska: 15. siječnja

Sjećate li se japanskog, samurai hita sa Playstationa 2 koji nas je uveseljavao ranih 2000.-ih? Onimusha Warlords, vjerovali ili ne izlazi sredinom ovog mjeseca u obliku reizdanja za nove konzole. Sve ono u čemu smo imali prilike uživati na starom Playstationu 2 sada ćemo ponovno posjetiti, ali u redizajniranom, ušminkanom i dotjeranijem izdanju igre koja će nakon 15. siječnja biti dostupna za Windows računala, Playstation 4, Xbox One i Nintendovu Switch konzolu.

[embedded content]

Onimusha Warlords je igra koja je smještena u japansku eru dinastije Sengoku. Glavni lik igre, samuraj po imenu Samanosuke ima zadatak svoju zemlju osloboditi od zlih, tamnih sila Nobundaga Ode koje polako, ali sigurno zauzimaju slobodnu zemlju i natapaju je crvenom bojom.

Za vrijeme izlaska i nakon njega Onimusha je mnoge podsjetila na Resident Evil (prvenstveno zbog kamere, sličnog sučelja i načina na koji se igra igra), s time da je najvažnija razlika između ove dvije igre ta što je RE igra u kojoj igrač igra vatrenim (barem uglavnom), dok u Onimushi igrate hladnim oružjima. Sve u svemu, ovog mjeseca nam dolazi još jedno reizdanje vrlo kvalitetne igre koja je obilježila jednu eru gaminga. Kako će ”remake” Onimushe biti prihvaćeno na tržištu ostaje nam za vidjeti.

Travis Strikes Again: No More Heroes

Platforme: Nintendo Switch

Datum izlaska: 18. siječnja

Ovaj po mnogo toga jedinstveni ”spin-off” naslov nas stavlja u cipele protagonista Travisa Touchdowna i pokazuje nam igru koja je osmišljena i kreirana u ”retro” stilu, ispunjena nasiljem i kaosom. Travis Strikes Again je igra iz pogleda odozgo (što je novina s obzirom na to da su prošli nastavci imali perspektivu kamere iza igrivog lika). Badman ponovno divlja i sada kreće u osvetnički čin osvećivanja smrti svoje kćeri- Bad Girl koju je Travis sredio u originalnoj igri.

[embedded content]

Travis i Badman upadaju u zlu igraću konzolu koja ih pritom usisava nakon čega počinju avanture i igra. Oba lika sada imaju zadatak ujediniti se i kao cilj pobjeći iz svijeta zle igraće konzole. Kako bi im to uspjelo trebaju se probiti kroz horde igara koje su osmišljene u ”indie” stilu i na taj način dobiti Death kugle koje su im potrebne ne bi li pobjegli iz začaranog svijeta.

Resident Evil 2 Remake

Resident Evil 2 Remake

Platforme: PS4, Xbox One, Windows računala

Datum izlaska: 25. siječnja

Capcomovo reizdanje jedne od najboljih (a po mišljenjima mnogih igrača i najbolje) Resident Evil igara ugledat će svjetlo dana 25. siječnja. Na prvi pogled ono što možemo vidjeti jest da RE2 Remake dolazi sa moderniziranom grafikom i perspektivom kakvu smo naviknuli gledati u ”novijim” RE igrama (od ”četvorke” pa naovamo), to jest pogledom preko ramena.

[embedded content]

Kratki gameplay nam je otkrio da će reizdanje ”dvojke” po svakom mogućem čimbeniku biti baš to- poboljšano reizdanje koje bi nam na još strašniji, mračniji i više ”residentevilovski” način trebalo prikazati hodnike policijske postaje Racoon Cityja, napuštene ulice, prevrnute kante za smeće i oko na ramenu Williama Birkina.

Ako tu dodamo i poboljšani AI neprijatelja, nadograđene i izmijenjene zagonetke onda je nemoguće da ”novi” Resident Evil ne postane i ostane remek-djelo igraće baštine. Sve u svemu, ako volite survival horore ili ako jednostavno želite odigrati odličan horor i ne znate što kupiti razmislite o Resident Evilu 2 Remake.

 Kingdom Hearts 3

Kingdom Hearts 3

Platforme: Xbox One, PS4

Datum izlaska: 29. siječnja

Nakon dugog vremena čekanja i iščekivanja treći ”nastavak” Kingdom Heartsa je konačno s nama. Prošlo je više od deset godina otkako je posljednji nastavak ove igre izašao za igraće konzole, što je previše vremena u svijetu videoigara, s obzirom na to da je sada puno toga što bi novi Kingdom Hearts trebao ”pokriti”.

Nova, odlična priča, novi-stari likovi, puno zabave te kombinacija arkadnih i akcijskih elemenata jest ono što nas očekuje u 3. nastavku Kingdom Heartsa!

Piše: N.P.

Odgovori