22 odlična poklona za ljubitelje tehnologije za pod bor u 2018. godini (1.dio)

Iako do početka blagdanskih dana ima još jako puno vremena, mnoge su trgovine već sada započele s kićenjem i prodajom ukrasnih dekoracija. Najljepše vrijeme u godini bliži nam se iznimno brzo i vrijeme je da počnemo razmišljati što ćemo to staviti pod bor svojim najmilijima.

Posljednjih su godina iznimno popularni pokloni vezani uz tehnologiju, s obzirom na to da živimo u vremenu kada veliki dio života provodimo ispred tehnoloških spravica. Ako u svojoj kući imate velikog zaljubljenika u tehnologiju, bilo bi pametno razmisliti o kupnji nekog tehnološkog poklona – koji će zasigurno obradovati navedenu osobu.

Pokloni iz tehnološkog sektora znaju biti skupi pa je ponekad potrebno odvagnuti što kupiti, a da pritom ne potrošite hrpu novaca. Danas vam donosimo listu 22 najbolja tehnološka poklona za pod bor, a koji se mogu kupiti za manje od 700 kuna. Da, radi se o zanimljivim i korisnim uređajima, čija cijena nije astronomska i vrlo vjerojatno si je možete priuštiti.

Ecobee Switch+

Zanimljiva sprava koja će u vaš dom (ili dom osobe kojoj poklanjate ovaj uređaj) donijeti dašak mogućnosti pametnog doma. Pametni domovi sve su popularniji i sve je više uređaja koji su napravljeni u tu svrhu. Konkretno, Ecobee Switch+ je uređaj koji vam omogućava spajanje na pametna svjetla u domu i na taj način možete uz nimalo muke lako kontrolirati rasvjetu u kući ili stanu. Sadrži i senzore za pokret te temperaturu pa i taj dio možete iskoristiti kako biste sebi olakšali i poboljšali život. Sve je moguće kontrolirati putem pametnog telefona ili putem Alexa glasovnih naredbi. Cijena uređaja kreće se oko 600 kuna.

Edifier R1280T

Iako za računalima provodimo sve manje vremena, još uvijek se puno koriste. Dio korisnika obožava slušati glazbu putem računala, a ovaj poklon je upravo savršen za njih. Naime, Edifier R1280T su jedni od najboljih zvučnika predstavljenih u posljednjem periodu i zbog toga su sjajan izbor ako želite obradovati svoje najmilije. Odlikuje ih predivan dizajn i sjajna reprodukcija zvuka. Ova sjajno balansirane zvučnike možete nabaviti po cijeni od oko 700 kuna.

Fujifilm Instax Mini 9

Nekada davno ljudi su koristili fotoaparate koji su odmah nakon fotografiranja izbacivali fotografije. Taj je trend posljednjih desetljeća pao u zaborav, da bi ponovno oživio zadnjih nekoliko godina. Veliku ulogu u povratku takvom načinu fotografiranja odigrao je fotoaparat Fujifilm Instax Mini 9. Radi se o malenom uređaju koji je dizajnerski fantastično osmišljen i koji dolazi u vrlo zanimljivim bojama. Uglavnom, ovaj će vam uređaj dati fotografije odmah nakon fotografiranja i može biti iznimno praktičan ako vaši najmiliji obožavaju putovanja i žele dijeliti lijepe trenutke s drugima. Cijena ovog uređaja iznosi samo oko 400 kuna.

LikeaGlove Smart Shorts

LikeaGlove Smart Shorts je vrlo zanimljiv komad odjeće koji ima osnovni cilj izmjeriti vaše proporcije tijela. Radi se o rastezljivim tajicama koje se protežu od bokova do nešto iznad koljena i koje vam omogućavaju da izmjerite obujam vašeg tijela bez fizičkog metra. Tajice su opremljene sa senzorima koji se aktiviraju putem aplikacije na pametnom telefonu. Senzori mogu vrlo precizno izmjeriti proporcije nogu, guze i bokova i na temelju toga mogu vam sugerirati koje biste veličine odjeću trebali kupiti. Jasno, ova se sprava može koristiti i za mjerenje napretka prilikom mršavljenja. Zanimljiv uređaj koji će zasigurno obradovati ženski dio populacije.

Nintendo Switch Pro Controller

Nintendo Switch konzola po mnogo čemu je specifična, a njezina je glavna prednost da se može koristiti i spojena na TV, ali i u pokretu u autobusu ili tramvaju. Zbog svoje građe, dolazi s dva malena kontrolera koja ponekad i nisu najpraktičnija. Ipak, rješenje za taj problem nazire se u kupnji Nintendo Switch Pro Controllera. Radi se o kontroleru normalnih dimenzija koji bi igraču trebao omogućiti lakše i kvalitetnije igranje na Nintendo Switch konzoli. Cijena ovog kontrolera kreće se oko 400 kuna.

QCopter HD Camera Drone

Dronovi su postali iznimno popularni zadnjih godina i danas gotovo da ne postoji fotograf koji dron ne koristi prilikom fotografiranja raznih događanja. Ipak, takvi su profesionalni dronovi skupi i veliki pa nisu pogodni za svaku osobu. Nažalost, manje skupe alternative često dolaze u paru s lošim karakteristikama i kratkim vremenom koje se mogu održati u zraku. Ipak, svjetla točka je QCopter HD Camera Drone čija jedna baterija može izdržati 15 minuta leta, a pohvalno je da ovaj dron dolazi s još jednom dodatnom baterijom, tako da se ukupno vrijeme penje na pola sata. Sve to možete dobiti po cijeni od oko 700 kuna.

Samsung Gear 360

Samsung Gear 360 je inovativna kamera koja korisniku omogućava snimanje fotografija i video materijala s 360 stupnjeva. Dakle, ova će kamera snimiti sve što se događa oko vas i tako vam omogućiti da uživate u pogledu kakav biste imali da se zbilja nalazite na nekom mjestu. Mnogi ovu kameru koriste kao livestreaming kameru, što dakle omogućava da u stvarnom vremenu prenosite neko događanje. Sjajna kvaliteta dolazi po prihvatljivoj cijeni od nešto više od 500 kuna.

Amazon Echo

Svjedoci smo sve veće popularnosti pametnih zvučnika i glasovnog pretraživanja interneta. Sasvim je izvjesno kako porastom popularnosti ovih uređaja raste i broj konkurenata koji se nadmeću na tržištu. Iako se konkurencija zahuktava Amazon Echo je i dalje jedan od najboljih pametnih zvučnika i vrijedi uložiti novac u njega. Ako smatrate da osoba kojoj želite kupiti poklon voli glasovno pretraživanje i naređivanje, ovaj će uređaj biti pun pogodak za nju. Uređaj je moguće nabaviti na Amazonu, a koštat će vas oko 700 kuna.

Astro Gaming A10 Headets

Zaljubljenici u igranje video igara bit će oduševljeni kvalitetnim slušalicama, koje će im omogućiti veći užitak igranja. Iako je ponuda na tržištu ogromna i teško ćete se odlučiti koje slušalice odabrati, naš prijedlog su slušalice Astro Gaming A10 Headets. Ove su slušalice napravljene u raznim verzijama kako bi bile pogodne za sve stilove igrača. Crvene su za PC, plave za PlayStation i zelene za Xbox One. Pružaju fantastičnu akustiku i mnogi stručnjaci smatraju kako se radi o jednim od najboljih slušalica na tržištu u zadanom cjenovnom rangu. Cijena im iznosi 400 kuna.

D-Link Full HD Wi-Fi Camera DCS-8300LH

Ako među svojim poznanicima i obitelji imate osobu koja je uvijek zabrinuta za sigurnost svojeg doma, ova bi kamera mogla biti super poklon za tu osobu. Naime, D-Link Full HD Wi-Fi Camera DCS-8300LH je kamera koja je zadužena za sigurnost unutar doma i taj posao radi fantastično. Ima fantastične karakteristike i može snimati ekstra kvalitetan video kako biste uvijek imali nadzor nad svojim domom. Uz kameru dolazi besplatno mjesto za pohranu materijala u oblaku, a kamera je oplemenjena i senzorima za pokret i zvuk čime dobiva još jednu novu dimenziju kontrole. Na sve to još je potrebno nadodati kako se može sinkronizirati s Alexa i Google sustavima, a sve to možete dobiti po cijeni od oko 600 kuna.

Google Daydream View

Virtualna stvarnost polako, ali sigurno ušuljava se u naše živote. Iako se stvari ne razvijaju brzo kao što smo očekivali, sve je više entuzijasta koji su spremni okušati se u virtualnoj stvarnosti i koji obožavaju ovaj ‘novi pogled na svijet’. Među sada već mnogobrojnim konkurentima koji nude neki oblik virtualne stvarnosti, valja izdvojiti Google Daydream View. Radi se o setu za glavu gdje je potrebno ispred vaših očiju ubaciti pametni telefon, kako bi se ušlo u svijet virtualne stvarnosti. Iako je ovo tek početak, činjenica je da ćete ovim poklonom obradovati one koji su skloni prihvaćanju novih tehnoloških trendova.

Piše: M.Ž.

Odgovori